Utazó diáktudósokat keresünk!

Valamely tudományterületen kimagasló tudású, ügyesen előadó, kísérleteket vezető diákokat, diákteameket keresünk.

Adatbázisunkba várjuk olyan diákok jelentkezését, akik tanáruk ajánlásával színvonalas előadásokkal, 2-3 alkalmas mikro szakkörrel, bemutatókkal vállalnák azt, hogy Csepel iskoláiba meghívhatják őket az említett tevékenységek végzésére.

Az ilyen kimagasló teljesítményű gyerekek nem maradnak le a tanulásban, ha néhány napot hiányoznak, ám ezeken az „utazásokon” rengeteget fejlődhetnek.

A diáktudósok munkáját Lőrincz Enikő tanárnő koordinálja.

Mit nyernek azok, akik „diáktudóssá” válnak?

  • Fejlődnek a tudásátadás, kommunikáció terén; fejlődnek vezetői kompetenciáik; magabiztosságra tesznek szert stb.
  • Vonzó példaképekké válhatnak.
  • A kerületben ismertté válnak az adott tudományterülettel foglalkozók számára.
  • Honlapunkon bemutatjuk őket.
  • A középiskolás diáktudósok vállalt tevékenységei a közösségi szolgálatba is beszámíthatók.

Hogyan történik a jelentkezés?

Az utazó diáktudós adatbázisba pontosan kitöltött, aláírt és a KVALITÁS Alapítvány címére (lorinczeniko@kvalitas.hu) elküldött jelentkezési lappal lehet bekerülni. A jelentkezési lap letölthető itt: Diáktudós jelentkezési lap.

Az érintett diákok iskoláit arra kérjük, támogassák tanítványukat ebben a – számára rendkívül hasznos – tevékenységben. A diák alkalmasságát tanári ajánlással igazolják. Az igazolás a jelentkezési lap része.

Az érintett diákok iskoláit kérjük, az alapítványunk igazolását fogadják el, ha a diák vállalása iskolai hiányzással jár.

Az alapítványhoz beérkezett jelentkezések elbírálásáról, az adatbázisba történő bekerülésről minden esetben visszajelzést küldünk.